Šest tisíc

Pokud jste příznivci předávání informací ve vzdělávání prostřednictvím internetových portálů, tak právě vám patří tohle číslo. Metodický portál slaví malé jubileum. Takový počet příspěvků je totiž od 22. dubna 2010 k mání na našem úložišti. Příspěvků… – lépe řečeno článků a DUMů, které jsou stavebním materiálem Metodického portálu.

Tyhle parametry pak z patrona našich článků dělají opravdu dobře živeného pána a z maskota výměny digitálních učebních materiálů skutečnou akční postavičku áčkových filmů.
clankydum
Není asi potřeba jakkoliv rekapitulovat vývoj portálu, abychom mohli s radostí říct, že od jeho spuštění v roce 2006 (modul DUM běží od roku 2008) je to i v porovnání s jinými úložišti úctyhodné číslo. A když už jsme u toho srovnávání, čas od času není vůbec na škodu zabrousit také do jiných zdrojů. Pak můžeme kupříkladu takový příspěvek z české praxe, který má v klíčových slovech ozonovou vrstvu, vidět vedle docela jiného materiálů, na který odkazuje například portál evropského nadnárodního úložiště lre.eun.org.