Závěrečná konference 2021

Projekt NPI ČR Podpora práce učitelů uspořádal dvoudenní závěrečnou konferenci. 

Ve dnech 17.–18. 8. 2021 se v Průhonicích v hotelu Floret uskutečnila Závěrečná konference projektu Podpora práce učitelů. 

Cílem konference bylo ukázat, co se školy v rámci projektu naučily, kam s učením došly, co dokázaly, čím se mohou pochlubit a co mohou nabídnout.  

Konference nabídla účastníkům workshopy a dílny, které připravili zástupci pilotních škol projektu (odkaz na nějaký z WS, případně fotku). Doplňkový program tvořily ochutnávky Metodického portálu RVP.CZ, Digikoalice, zkušenosti našich školních center gramotností aj.   

Na konferenci byli přítomni také zástupci NPI, MŠMT nebo ČŠI. 

První i druhý den konference otevírali řečníci – úterý profesor z Pedagogické fakulty MU Tomáš Janík (záznam vystoupení Tomáše Janíka s názvem „Škola: základ života aneb o významu učitelů pro vzestup gramotnosti“ najdete na adrese https://gramotnosti.pro/janik), středu pak docent z UHK Jan Hábl (záznam vystoupení Jana Hábla s názvem „Lidskost není docela ztracena“ najdete na adrese https://gramotnosti.pro/habl).

Dne 18. 8. se brána hotelu dvoudenní konference uzavřela poděkováním všem pilotním školám za jejich pětiletou práci v projektu a předáním posterů škol, které pro ně projekt připravil (fotka jednoho z nich).