Léto 2013: Hádejte s námi

A je to tu zase! Konečně! Opět nastává doba prázdných chodeb, ztichlých tříd, opuštěných lavic a vypnutých počítačů v učebnách. Ale také doba opálených tváří, mokrých vlasů a postupně uvadajících květin v bytech pedagogů. Ano, jsou tu prázdniny!

Prázdniny vybízejí k cestování, k pobytu v přírodě a dalším letním radostem. Mnoho rodičů si šetří dovolenou právě na letní období, aby mohla pak celá rodina strávit společné chvíle v prostředí, které pro ni je to pravé.

A tak mi dovolte nemluvit tentokrát o nutnosti odpočinku učitelů po vyčerpávajícím školním roce, ale spíš o inspiraci, kterou nám mohou být volné chvilky, jež budeme trávit ve společnosti s ostatními lidmi nebo ve společnosti sebe sama. Přála bych vám, aby všechny tyto chvíle pro vás byly nejen milé, ale také přínosné. A jestli ten přínos bude v tom, že si zavzpomínáte na mládí, zapomenete na starosti nebo se jen tak se zahledíte do svého nitra, to už nechám na vás.

V každém případě si užívejte (nejen) letní oblohy, slunce a tepla. 🙂

Za tým Metodického portálu RVP.CZ
Pavlína Hublová 

 

 

 

Chce se mi napsat, že „Metodický portál RVP.CZ nikdy nespí“, ale i když to je svým způsobem pravda, nevyjadřovalo by to to, že vás chci pozvat do naší nové  prázdninové GALERIE. Navazujeme tak na úspěšnou aktivitu z let minulých, kdy jsme společně sdíleli fotografie z prázdninových cest. Nyní máte k dispozici nejen přívětivější prostředí pro nahrávání fotografií, ale rádi bychom oslovili hravé dítě ve vás – nabízíme prostor pro poznávání míst, která ostatní uživatelé našeho portálu navštívili. Jak celá aktivita funguje?

Nahráváme fotografie

Pomocí tlačítka Nahrát fotografii snadno vložíte váš snímek – můžete vkládat nejen z počítače, ale také pomocí mobilních zařízení (mobil, tablet apod.). Popisek slouží jako krátká nápověda pro ostatní uživatele.

Hádáme

Pod každou nahranou fotografií je pole pro komentář. Zde můžete psát své tipy na objekty, které jsou na fotografiích, popř. odpovídat na otázku v popisku/nadpisu fotografie. Současně můžete fotografii také ohodnotit hvězdičkami.

Budete si (s námi) hrát?