Co dalšího je možné vložit na titulku (a jak)?

Nová titulní strana Metodického portálu RVP.CZ je rozdělena cca do 3 sekcí podle možnosti personifikace registrovaným uživatelem:

  1. Vrchní část je pro všechny uživatele stejná a nelze ji nijak upravovat;
  2. v prostřední části si může registrovaný uživatel nastavit, z jaké sekce vzdělávání chce zobrazovat nejnovější příspěvky v modulech Články, DUM a Diskuze (podrobněji jsme o tom psali v příspěvku Jak si na nové titulce nastavit stupeň vzdělávání nejnovějších článků, DUM a diskuzních příspěvků);
  3. v závěrečné části je naplnění obsahu již zcela na registrovaném uživateli.

Podrobnější přehled jednotlivých částí najdete v úvodním příspěvku Jak se orientovat na nové titulní straně Metodického portálu RVP.CZ.

V předchozích dílech (K čemu slouží na nové titulce lišta s ikonami a jak si vložit doporučovaný blok, Jak si přidávat na titulku odkazy na texty z jiných webů, Jak si vložit na titulku libovolný RSS kanál) jsme se zaměřili na lištu s ikonami, snadné vložení doporučených polí a ukládání odkazů na jakékoli jiné stránky tak, aby se zobrazily jako záložky na titulní straně Metodického portálu RVP.CZ přihlášeného uživatele a vložení výpisu nejnovějších příspěvků či komentářů vámi zvoleného webu (podmínkou je, že tento web podporuje formát RSS).

V tomto závěrečném příspěvku našeho malého průvodce nám zbývá doplnit poslední 3 pole, která lze na titulku vkládat: blog, digifolio a kolekce.

Registrovaný a přihlášený uživatel uvidí v poslední třetině titulní strany tuto lištu:  

Klepnutím na libovolnou ikonu se uživateli zobrazí pole, kde je třeba specifikovat jeho parametry. Pole Blog, Digifolio a Kolekce nabízí shodně nastavení počtu příspěvků (v rozmezí 1–15) a velikost pole (malé 1×1 nebo vysoké 1×2). Čím se liší je první parametr – výběr zdroje.

Pole Blog

Pole Blog nabízí ve druhém řádku výpis všech blogů, které jsou vytvořeny na Metodickém portálu RVP.CZ. Volbou kteréhokoli z nich získáte aktuální přehled o dění na tomto blogu – nové příspěvky a komentáře.

Pole Digifolio

Toto pole žádná další nastavení neumožňuje (kromě počtu příspěvků a velikosti pole a názvu). Vypisuje nejnovější pohledy ze všech skupin modulu Digifolio, kterými je uživatel členem. Z toho vyplývá, že pokud uživatel není členem žádné skupiny v modulu Digifolio, není možné pole na titulku vložit. 

Skupiny v modulu Digifolio vyhledáte zde >>

Pole Kolekce

Ani toto pole neumožňuje (kromě názvu a velikosti pole) žádné další úpravy. Vložením na titulku bude mít uživatel ihned k dispozici odkazy na své kolekce, které si vytvořil napříč Metodickým portálem RVP.CZ. Opět platí, že pokud uživatel žádné kolekce vytvořené nemá, nemůže toto pole aktivovat.

Více se o kolekcích můžete dočíst zde >>

Vytvořené pole nabízí dvě záložky:

  1. Moje kolekce,
  2. Oblíbené (autorem kolekce je jiný uživatel Metodického portálu RVP.CZ) 

Závěrem

Toto je poslední díl našeho malého průvodce novou titulní stranou Metodického portálu RVP.CZ. Všechny příspěvky ze seriálu zobrazíte ZDE. Přejeme všem uživatelům příjemný „pobyt“ na Metodickém portálu RVP.CZ a děkujeme za jakoukoli zpětnou vazbu (viz níže).


Máte nějaké dotazy k tématu? Napište nám do diskuze nebo komentářů tohoto příspěvku. Rádi poradíme, popř. vylepšíme tuto funkci.