Z krátkého průzkumu o webinářích I.

Metodický portál RVP.CZ nabízí od roku 2012 online setkání – webináře (už jich proběhlo bezmála 60!). Tyto online vzdělávací semináře vychází z konceptu, kdy lektor i účastníci akce mohou z pohodlí domova sledovat přednášku včetně sdílené prezentace, komunikovat prostřednictvím chatu nebo ve svém volné čase zhlédnout celý cca hodinový záznam.

Koncem kalendářního roku jsme v propagačním pohledu k webinářům zveřejnili krátký dotazník, kterým bychom rádi zjistili momentální názor našich uživatelů na online setkávání, která probíhají na Metodickém portálu RVP.CZ téměř každý týden. Rádi bychom zjistili, jaký je o ně zájem a jaká vylepšení bychom mohli/měli v budoucnu udělat, abychom získali více účastníků, resp. zvýšili sledovanost webinářů ze záznamu.V tomto díle bych se vámi ráda podělila o informaci, která potvrzuje naši nejistotu ohledně zájmu o webináře obecně, popř. o témata, která nabízíme. Zatím se nám podařilo získat 58 odpovědí:

Jaké myšlenky a otázky mne po zhlédnutí těchto grafů napadají:

  • Uživatelé se převážně webinářů nezúčastnili (ani si nepustili žádný ze záznamu), přesto dotazník vyplnili. Mohu z toho vyvozovat, že je zájem o formát jako takový, ale nepodařilo se nám nabídnout atraktivní témata?
  • Přeci jen o něco vyšší je číslo u počtu zhlédnutých záznamů webinářů oproti online účasti (25 vs. 20). Mohlo by pomoci lepší nastavení dne nebo hodiny konání online akce?

S nastavením správného dne je to opravdu oříšek. Podívejte se na výsledky z dotazníku:


Chtěli byste také dotazník vyplnit? Budeme velmi rádi! Nebo máte nějaký návrh na vylepšení webinářů (propagace, samotné online akce, záznamů)? I pro tyto náměty je ve formuláři prostor…

Vybírám z textových doporučení a vzkazů:

  • Ráda bych se zúčastnila webináře, který by řešil problematiku sociálních vazeb učitelky a dítěte i dítěte s dítětem a rozvoj komunikačních dovedností v konfliktních situacích dítěte ve školce.
  • Ďakujem a som veľmi rada, že APLA uverejnila pozvánku a tak sa môžeme pripojiť aj my zo Slovenska.
  • Konkrétně bych přivítala webinář na téma: ADHD (těžké poruchy, s medikací, …)
  • Děkuji Vám za tyto webináře.
  • Komunikácia a práca s dieťaťom, ktoré má diagnostikovaný Rettov syndróm – to je ďalšia téma, ktorá ma veľmi zaujíma.