ONLINE SETKÁNÍ: Projektový den Ekolibřík – zkušenosti s využitím interaktivní tabule v projektovém dnu DDM | 9.4.2014

Středa 9. 4. 2014, 20:00

Ekolibřík je vzácný druh kolibříka. Poprvé byl spatřen před pěti lety v Lanškrouně. Od té doby se pravidelně objevuje v březnu nebo v dubnu. Vidět ho můžete během jednoho týdne v prostorách Domu dětí a mládeže. Nejraději má děti ze 4. tříd základních lanškrounských škol.

Přijměte pozvání na setkání, kde vám představíme osvědčený projektový den zaměřený na posílení vědomí, že každý z nás má sílu, moc i odpovědnost za to, v jakém prostředí budeme žít. Na setkání se také dozvíte, jak do výuky ekologie zapojit interaktivní tabuli.

Z připraveného obsahu vybíráme:

  • Co je to Ekolibřík?
  • Vývoj Ekolibříku v čase
  • Zapojení interaktivní tabule do projektového dne

Setkání je určeno učitelům mateřských a základních škol škol, pracovníkům domů dětí a mládeže a všem, kteří se zajímají o výuku ekologie a o využití interaktivní tabule ve výuce.
Setkání je zdarma.

Lektorka: Mgr. Ivana Hrubá Eliášová – průvodkyně na cestě za poznáním možností využití interaktivních tabulí ve výuce, stále hledající možnosti, jak učit jinak, lépe a radostněji. Autorka výukových CD pro mateřské školky. Šiřitelka takových způsobů výuky, které přináší radost dětem i učitelům. 

A jaký smysl vidí lektorka na organizaci podobné akce? Odpovědí může být reakce dětí:

Ráda bych se s vámi podělila o zážitek ze setkání s jednou třídou na této akci. Když jsem se dětí po půl hodinové debatě zeptala: „Kdo to všechno může změnit?“ Ozvala se holčička ve druhé řadě a povídá:,,My.“ Žádný prezident, vláda, dospělí, prostě řekla my. A ostatní se jí nesmáli, jen rozvíjeli její myšlenku.[1]


Užitečné odkazy:                                                     

Zdroje:

[1] Elášová, I. „Česká škola: Ivana Eliášová: Ekolibřík a zodpovědnost.“ Ceskaskola.cz, 2013. Web. 4 Apr 2014. <http://www.ceskaskola.cz/2013/04/ivana-eliasova-ekolibrik-a.html>.