Hlavobolem k myšlenkové smršti

Povánoční nástup do školy málokomu svědčil. Zatímco děti byly ukecané a sdělovaly si nejnovější zážitky, učitelstvo a dospělstvo tady u nás bolela hlava. Posilněna růžovou pilulí proběhla jsem trasu školka – škola a při vstupu do budovy jsem se zaradovala, že tupé třeštění horní části mého těla přešlo jen do stádia tupé.


Po návratu domů se třeštění ozvalo znova, takže mail, který putoval k vychovatelce Jarce, obsahoval i tuto informaci. A taky to, že nestíhám. Mail to byl krátký, ale vyvolal mailovou smršť. Nejdřív dorazilo info, že bolení hlavy je ve vzduchu, že si stěžovala půlka školy. Pak dorazila nabídka, že by mi třeba s něčím pomohla, ale že to asi nejde. Přilítla i informace, že jí chybí společné plánování akcí a že sama není schopna vymyslet a uskutečnit nic. Poslední mail obsahoval dvě dopodrobna naplánované akce – takže už vím, o čem budou letošní Čarodějnice a Rodinný víceboj. Řeknu vám, že taková „neschopná“ Jarka je POKLAD. A co teprve, kdyby byla schopná! 🙂

V pátek jsme poslali většinu druhého stupně do Národního divadla, takže místo ranních hodin jsem si do diáře inspiromatího napsala Plánování Spaní ve škole.
Ta, co není schopná, dorazila se šanonem aktivit. Předložila x-nápadů a y-možností. Můj zatuhlý mozek nebyl ze začátku schopen reagovat. Navíc nám sezení rušila telefonistka říďa řešící nízký stav školního účtu a blížící se výplatní termín. „Hele, já se nemůžu soustředit,“ shodly jsme se obě. Přestěhovaly jsme se tedy do vedlejší studovny. „Nebudete nám do toho kecat, že ne?“ zeptaly jsme se přítomných uklízeček. Odpověď, že budou  jen zírat, nás ukolébala. Jen do té doby, než se objevila už vytelefonovaná říďa a začala řešit profukující čerstvě vyměněná okna.

Druhý přesun zpět do ředitelny už byl konečný.
„Takže potřebujeme černý tunel. Hele, ale ten mají určitě ve školce. Vždycky ho tam mívali.“
„Tady ale bývaly takový černý závěsy.“ „No jo, kde jsou ty závěsy? Když je dáme kolem tělocvičny můžeme na ně rozvěsit hvězdy ..“ Závěsy vzaly za své při výměně oken.
„To bude vtipný, že já budu machrovat jako expert z NASA, když jsem na tom s tou technikou bídně. Máme na todle nějaký kufříky?“ ukázala na projektor a notebook. „Kufříky máme a polepíme je logama.“ „A vlaječkama, všude musí být vlaječky. Američani mají všude vlaječky.“
„Aleno, nemá Jirka v dílně nějakou modrou kombinézu? Potřebujeme modrej overal.“
„No jo, ale když prolezou tím tunelem, jak se přenesou zavazadla.“ „Teleportem.“
„To by chtělo jakože novinovej článek.“ „A dáme ho na web.“ „Jo a napiš k tomu VYŠLO V NOVINÁCH.“
„A proč tady jako UFON budeš? Zkoumáš ty nás nebo my tebe? Víš, já tam potřebuju nějakej ten příběh, tu motivaci.“
„A jako počkej, to stínový divadlo, to tam musí být. To já tam někam propašuju.“
„Nemáme někde takový ty šňůry na krk s karabinkama od pošty nebo pojišťovny?“
„Já budu jako vyprávět o životě na planetě a oni to budou tlumočit a zapisovat.“ „No jo, ale jak se dozvíme, cos říkala?“ „Ty budeš šifrovat. Nebo ti to pípnou z Ameriky a budeš to moct přeložit.“
„Měli by mít takovou identifikační kartu. A rovnou by to mohl být pamětní list. Vždycky přece dostávají nějaký list.“
„A co ta noční hra? Mě nic nenapadá.“ „A co kdyby třeba byly na různých místech po škole čtverce s kouskama obrázku a dostali by čtvercovou síť, aby ty obrázky našli, zakreslili a složili tak raketu?“ „Jako souřadnicema? Já si teď stáhla DUM kde přes souřadnice písmena a tajenky. Kluky na nápravce to fakt bavilo. Člověk toho dělá spoustu a pak zapomíná, co dělal a co bylo dobrý.“ ..

Po dvou vyučovacích hodinách mám stránku před sebou plnou poznámek, hlavu nacpanou k prasknutí. ALE nebolí.
Během víkendu lítaly maily sem a tam.
Co tahle fotka, tenhle článek? Zapomněli jsme na svítící tyčinky, ty jsou třeba. Ukončíme to sledováním odletu rakety. Musím se naučit skládat origami raketu ..
Pracovní adresář UFO spaní na mém disku obsahuje 48 souborů a 256 MB dat (ta videa jsou velká, budou třeba sestřihat).
Chcete 19. února online přenos?? 🙂

Na závěr jeden osobní vzkaz: „Nevěř tomu, že tuhle aktivitu, nebo tu druhou, nebo tamtu hru .. atd. všichni znají. Vysyp aspoň trochu ze svých šanonů na portál. 🙂