Proč právě – holky z naší školky

Rozhodla jsem se založit si svůj historicky první blog, a je to tu!

Nevím zda-li mi to půjde, zda slova, která píši, budou čtivá pro další blogery, ale rozhodla jsem se, že budu dávat našemu učitelskému světu najevo své myšlenky, pocity a dojmy z prostředí našeho školství, zejména MŠ a mého pestrého života vůbec.

Jé, jé, jé, kdepak ty fajn holky jsou???

Když jsem před několika lety nastoupila do mého nynějšího zaměstnání, ani jsem netušila, že se stane mou srdeční záležitostí a místem, kam budu velmi ráda chodit. Nejen kvůli náplni práce učitelky MŠ, ale především pro kolektiv, který zde byl (nebo stále je? – možná!).

Myslím si, že se to stává jen velmi zřídka, aby kolektiv žen, kterým my bezpochyby jsme, spolu tak dobře vycházel, měl se rád, vycházel si vstříc, pravidelně se scházel mimo práci, a který by prostě fungoval tak jak má.

Jsem velmi vděčná tomu, že jsem mohla absolvovat jeden školní rok (2007/2008) po boku mých dvou kolegyň (Káťa + Péťa), tento školní rok považuji za nejzdařilejší za mého ped. působení, protože byl plný přátelství maximální shody, souhry a pedagogické odbornosti (-:

Školní rok skončil a loučili jsme se Káťou.

Další školní rok odešli 4 kolegyně a mezi nimi „moje“ Péťa. Těžké loučení!

A minulý týden z MŠ odešla moje velmi dobrá kamarádka, která byla zároveň i mou kolegyní a to už byla asi poslední kapka do kalichu mé citové tolerance (-8

A teď trocha počtů 1+4+1= 6 loučení, z toho 50% odchodů kolegyň z MŠ byla nedobrovolná.

Copak kolektiv školy a dobře fungující tým není tou nejlepší cestou pro vzdělávání dětí?

A já se ptám, kdepak ty fajn holky jsou?

Svůj blog holky z naší školky chci věnovat svým nejoblíbenějším kolegyním z MŠ, se kterými mi vždy bylo moc dobře a mám je ráda.

Nevím jestli je dobře začínat blog zrovna takto nostalgicky zaměřeným článkem, ale měla jsem pocit, že to prostě musím někam napsat, nebo vykřičet do světa, protože je mi to moc líto a opravdu jsem z toho smutná . . .