konference nebo školení??? část třetí

Ve středu jsem se vydala do Prahy svou poslední konferenci v tomto kalendářním roce, jela jsem  na závěrečnou konferenci Metodického portálu.

ČÁST TŘETÍ – PRAHA

Vystoupila jsem z metra ve stanici Střížkov a šla v východu u něj jsem se potkala s dalšími účastnicemi konference a to s Hankou, Jarkou a Jitkou. A už jsem se jich během celého dne nepustila 🙂 Bylo to příjemné celodenní setkání s lidmi, kteří mě tu na portále inspirují a kteří mě motivují k činnosti.  Přednášky byly také zajímavé. Některé mě inspirovaly k tomu, jak bych mohla také svou prezentaci vylepšit fotkami a videi (pan Brdička) a některé mě inspirovaly v tom, jak prezentaci rozhodně nedělat a jak jí rozhodně nepřednášet (paní z MŠMT).  Celý den mě po pravici provázel iPad Jitky a mohla jsem si jej zase i vyzkoušet. Bylo to velmi inspirativní. A říkala jsem si, že jej chci taky. A nejen vyzkoušet, ale pracovat s ním. Budu muset napsat Ježíškovi. 

Ještě musím říct, že před lety, kdy se v Bankovním institutu konala úvodní konference metodického portálu, jsem byla také přítomna. Viděla jsem tam Pavlínu H poprvé naživo. Ještě jsem se neodvážila jí oslovit ani pozdravit, jen jsem jí pozorovala. A tentokrát tam byla zase, ale už jsme se znaly a bavily jsme se tam  spolu a ona dnes již neseděla jako divák, ale měla i pěkné vystoupení. Zase se někam posunula.

Doufám, že setkání nebylo poslední a že podaří zvrátit konec něčeho, co funguje, kam chodí učitelé rádi a kde je to pro nás přátelské a inspirativní! Nevím proč vždycky, když něco v našem státě funguje a prosperuje, musí se to zrušit a teprve pak se začne vymýšlet složitě nějaká náhrada, která nikdy není taková jako originál!?!

Přála bych portálu, aby se jej ujal někdo schopný a udržel jej minimálně ve stávající podobě. 

Každopádně všem, co se na portálu podílejí, moc děkuji! Díky vám jsem poznala skvělé inspirativní lidi a ty už ze svého dohledu nepustím! Díky!