Tý jo… to je tedy něco!

Pravděpodobně takovým způsobem by reagoval robůtek TIO, pokud by nahlédl do příběhů o sobě samém. Navíc by při tom určitě skákal a výskal radostí. Něco podobného se stalo i mně. Kromě nadšení jsem ale byla i dojatá, že se něco tak výjimečného podařilo.

Materiál o robůtkovi TIOvi a jeho kamarádovi programátorovi Michalovi vznikl především za účelem podpory rozvoje digitální gramotnosti dětí předškolního a mladšího školního věku. Prostřednictvím zajímavých příběhů ze světa technologií, informací a objevů však přirozeně cílí i na rozvoj gramotnosti čtenářské a matematické.

K projektu TIO vznikla i celá řada doplňkových materiálů (komiksy, příběhové karty, logické hry, omalovánky). Vše naleznete na jednom místě: https://clanky.rvp.cz/clanek/s/P/22514/PROJEKT-TIO—METODICKY-MATERIAL-K-PODPORE-ROZVOJE-DIGITALNI-GRAMOTNOSTI-V-PREDSKOLNIM-A-PRIMARNIM-VZDELAVANI-UVOD.html/.

Takové nabídce se nedá odolat, že? Kdy se tedy pustíte do čtení prvních dílů?

Věřím totiž, že také vás robůtek TIO dokáže nadchnout pro rozvíjení digitální, čtenářské a matematické gramotnosti „vašich“ dětí… A že Michal něco nového naučí i vás samotné…