Jak se zapojit do vlnobití?

PEPOUŠovo vlnobití probíhá v průběhu školního roku každý týden v pondělí od 20:00. Co je třeba udělat, abyste se mohli zapojit do online diskuze?

1. Vytvořit si účet na sociální síti Google+

Bohužel registrace je nutná – ať už bychom využívali jakékoli prostředí. Dříve probíhalo vlnobití v prostředí Google Waves, ale i zde bylo třeba mít vytvořený účet.

Pokud už používáte nějakou službu Google, např. Google dokumenty/disk, Gmail aj., pak stačí jen své působení rozšířit do sociální sítě Google Plus (G+). Další kroky na G+ jsou už jen dobrovolné, např.:

  • sledování stránky PEPOUŠův nápadník, kde se objevují diskuzní otázky a také příspěvky s odkazy na hlasování;
  • sledování komunity GEG Učte s námi, kde se jako pozvánka na akci objevuje právě příspěvek o vlnobití – většinou cca 30 minut před začátkem diskuze.

2. V době konání diskuze si vyhledat na G+ příslušný tag

Tagy nebo také hashtagy jsou něco jako klíčová slova, kliknutím na ně zobrazíte všechny příspěvky, které jejich autoři takto označili – tím se dají shromáždit příspěvky ke stejnému tématu.

Tagy vlnobití budou mít ve školním roce 2014-15 tento tvar: #vlnobiti5-xx, kdy „xx“ označuje pořadové číslo vlnobití v tomto školním roce. První vlnobití bude mít tedy konkrétně tag #vlnobiti5-1.

Doporučujeme nalezené otázky (připravuje moderátor cca 30 minut před začátkem vlnobití) označit +1, abyste měli přehled, že jste žádnou otázku nevynechali.

3. Používat klávesu F5 nebo opakované vyhledávání

Google+ se sice snaží rychle zobrazovat nové příspěvky, ale při frekvenci komentářů, kterou jsme schopni v průběhu vlnobití vyvinout, to není nic moc. Proto doporučujeme po dopsání každého komentáře k otázce použít klávesu F5 nebo si znovu načíst vyhledaný tag. Aktualizují se tak všechny komentáře a budete moct pohodlně reagovat na aktuální odpovědi ostatních.

První vlnobití ve školním roce 2014-15 spustíme přibližně v polovině září. Těšte se!