ONLINE SETKÁNÍ: Skupinová práce a kooperativní učení | 5. 2. 2020 od 20:00

Společně s Mgr. Jiřím Hruškou se zamyslíme, proč je dobré zařazovat práci ve skupinách, co to přináší žákům a co učiteli. V druhé části se budeme věnovat tomu, jak dělit žáky do skupin, jak nastavit úkol, aby se na něm všichni členové skupiny podíleli, nebo jak hodnotit skupinovou práci.

Anotace setkání:

Je dobré zařazovat práci ve skupinách? Co to přináší žákům a co učiteli? Také se zaměříme na to, kde všude se v rámci procesu učení můžeme setkat s prací ve skupinách a jak se liší skupinová práce a kooperativní učení. V druhé části společně pojmenujeme doporučení pro zařazování kooperativních aktivit do vyučování – např. jak uspořádat učebnu, jak dělit žáky do skupin, jak nastavit pravidla a role ve skupině, jak nastavit úkol, aby se na něm všichni členové skupiny podíleli, a v neposlední míře, jak hodnotit a vyhodnocovat skupinovou práci, tzn. nejen dovednosti žáků, ale i procesy, kterými žáci prošli, a produkty, které vytvořili.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno

  • učitelům a učitelkám základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií

Setkání je ZDARMA.

Lektor:

Mgr. Jiří Hruška – učitel, facilitátor, mentor, lektor (http://jiri_hruska.sweb.cz).

Užitečné odkazy:


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 

 

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpoví.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 

Těšíme se na vás!