ONLINE SETKÁNÍ: Jak rozvíjet motoriku u předškoláka | 22.1.2015 od 19hod

Čtvrtek  22. 1. 2015, 19:00 (!)

Lektorka a autorka metodických článků Petra Pšeničková se dlouhodobě věnuje přípravě předškoláků a žáků přípravných tříd. Podívejte se na záznamy jejích předchozích setkání a zúčastněte se spolu s námi dalšího inspirativního setkání. 

Setkání nabídne možnost zvýšit si kompetence v rozvoji předškoláků v oblastech  hrubé motoriky, jemné motoriky a grafomotoriky a inspirovat učitele k výrobě pomůcek pro výuku. Lektorka opakovaně tvrdí, že pomůcky nemusí být dokonalé ani nákladné – seznamte se s jejími nápady na jednoduché a funkční pomůcky, které můžete mít ve třídě pro okamžité použití. 

Témata, kterým se budeme na setkání věnovat:

  • motorika – teoretický základ, kategorie;
  • hrubá motorika – ukotvení v RVP pro PV, aktivity;
  • jemná motorika – procvičování prstů, procvičování prstů ve spojení s říkankou, procvičování prstů pomocí roličky od toaletního papíru a krabiček od sýra aj.;
  • grafomotorika – zásady práce s pracovním listem, vhodné psací náčiní, ukázka uvolňovacích cviků – závodní dráhy, jednotažky; ukázka grafomotorických prvků předcházejích tvarům písma; ukázka dětské kresby a grafomotorických prvků; zapojení obou mozkových hemisfér – „křížení“;
  • oslabení v oblasti motoriky a jeho vliv na osobnost dítěte.

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno učitelům mateřských škol, učitelům 1. třídy základní školy, učitelům přípravných tříd, rodičům předškoláků.
Setkání je zdarma.

Lektorka:

Mgr. Petra Pšeničková, DiS. – lektorka kurzů pro předškoláky a děti s odkladem školní docházky; poradenství pro předškoláky i školáky, jejich rodiče a učitele; lektorská a poradenská činnost pro pedagogy, autorka článků; absolventka magisterského studia speciální pedagogiky na PedfUK v Praze; 9 let praxe v oblasti speciální pedagogiky, z toho 5 let v poradenství.


Užitečné odkazy: