ONLINE SETKÁNÍ: Souvislý písemný projev žáka

Srdečně Vás zveme na další setkání pod záštitou resortního úkolu Metodický portál, tentokrát na téma „Souvislý písemný projev žáka“. Konat se bude ve čtvrtek 8. listopadu 2012 v čase 20:00 – 21:00.


Setkání nabídne osobní zkušenost lektora v roli žáka dobrých hodin zaměřených na psaní, připomene některé zásady, na něž se zapomíná, upozorní na detaily významné pro úspěch strategie, jak učit žáky písemně komunikovat a navrhne způsob, jak pracovat s médiem psané komunikace v ŠVP.

Dále webinář představí několik výukových situací vedoucích při určitém nasazení učitele a dobré motivaci žáků k úspěchu v podobě osvojených dovedností. V závěru zbude určitě čas pro diskusi a sdílení dobrých nápadů a postupů z Vaší praxe.

Předpokládaná osnova setkání:
  1. část – Věra Chudobová: opakování, matka mistrovství, práce s chybou a spolupráce jako účinný nástroj sebekontroly,
    a třídní soudržnosti;
  2. část – komunikační situace a slohotvorní činitelé jako průvodci;
  3. část – od potřeby něco sdělit nebo se k něčemu vyjádřit, přes analýzu dat a rešerše paměti a zdrojů po koherentní písemný projev;
  4. část – jak žákovi neplést hlavu aneb píšeme společně v celé škole;
  5. část – píšeme na body aneb kritéria psaného projevu jako nástroje hodnocení, zkušenosti s maturitou;
  6. prostor pro návštěvníky semináře pochlubit se vlastními zkušenostmi a úspěchy, pochybami a otázkami – společný závěr.

Co dostanete – otázky, prostor pro přemýšlení a pro počátek nové kvality spolupráce ve škole; dostanete ale i tipy na čtení.
Co lektor očekává – zajímavé zkušenosti, zejména takové, kde se žáci v psaní viditelně zlepšili (postojově i výkonově) díky nějakému dobrému nápadu či didaktickému postupu


Stáhněte si pozvánku a nabídněte setkání kolegům ve sborovně.
Vstup se otevře čtvrt hodiny před začátkem na této stránce, v den konání akce bude také zobrazen vstupní banner na titulní straně portálu.


Kde můžete najít podrobnější informace k SETKÁVÁNÍ:
  • modul Diskuze: zeptejte se lektorů na to, co vás k tématu zajímá.
  • modul Digifolio: prohlédněte si kalendář a naplánujte si SETKÁNÍ s námi; podívejte se, jakým tématům jsme se věnovali v 1. pololetí.