ONLINE SETKÁNÍ: Jak na finanční gramotnost ve škole

Jak jsme avizovali už na konci loňského školního roku, připravili jsme pro vás letos cyklus webinářů o finanční gramotnosti, ve spolupráci s projektem Rozumíme penězům. Ve čtvrtek 18.10.2012 ve 20:00 vás pozveme k prvnímu inovovanému setkání tohoto cyklu.

V červnu jsme se poprvé sešli nad úvodními tématy, která souvisí s výukou finanční gramotnosti ve školách. Ve čtvrtek 18.10. toto setkání zopakujeme s tím, že poprvé pozveme lektorku Rozumíme penězům paní PeadDr. Alenu Kotrbovou, ředitelku základní školy v Kutné Hoře. Tato energická dáma už řadu let zabývá finanční gramotností, prošla projektem Investland a v Rozumíme penězům pracuje a lektoruje už čtvrtým rokem. Sama říká, že ji výuka finanční gramotnosti zajímá a baví dlouhodobě. A tak naším hostem k tomuto tématu bude osobnost vskutku zkušená a erudovaná.

Zveme vás tedy tímto nejen k prvnímu online setkání, ale i k dalším plánovaným schůzkám nad tématy k finanční gramotnosti. První setkání bude věnováno různým podobám finančního vzdělávání ve školách, jeho formám (projekty, výukové bloky, volitelné předměty, samostatné předměty, výuka v rámci stávajících předmětů…), možnostem, kladům i záporům, postavení finančního vzdělávání v Rámcových vzdělávacích programech, Standardům finanční gramotnosti. Zároveň na setkání budeme sbírat náměty na další témata pro ostatní setkání.

Webinář je určen učitelům druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií a také vedení škol. Je samozřejmě zdarma.

Prosíme vás o tipy na témata, která byste rádi při online setkáních k finanční gramotnosti slyšeli. K dispozici je vám k tomu diskuzní téma věnované prvnímu setkání. Můžete tam zároveň klást lektorce otázky předem.

Další informace o setkání najdete v digifoliu.

Vstup se otevře čtvrt hodiny před začátkem na této stránce, v den konání akce bude také zobrazen vstupní banner na titulní straně portálu.


Užitečné odkazy:

  • Rozcestník všech online setkání Metodického portálu RVP.cz
  • Kompletní informace o setkání „Jak na finanční gramotnost ve škole
  • Diskuze k setkání „Jak na finanční gramotnost ve škole I.“
  • Diskuzní fórum ke všem online setkáním 
  • Web projektu Rozumíme penězům