Katalog EMA umožňuje vložit nový materiál

Doposud katalog EMA plnili jen partneři – organizace, instituce, projekty. Nově může každý přihlášený uživatel Metodického portálu RVP.CZ přidat do katalogu EMA informace o otevřeném materiálu (s veřejnou licencí, např. Creative Commons), který je volně přístupný online a který v katalogu EMA chybí.

Mohou to být odkazy na digitální učební materiály (DUMy), ale také vzdělávací videa, záznamy webinářů, videozáznamy přednášek, metodické příručky, odborné články, e-learningové kurzy, e-knihy, diplomky, interaktivní online cvičení… 

Vstup do formuláře pro vložení informací o materiálu najdete v osobním menu v katalogu EMA. Každý vložený materiál před zveřejněním v redakci zkontrolujeme.

Proč přidávat nové materiály do katalogu EMA? Protože možná znáte něco skvělého, co by se mohlo hodit ostatním. Nebo protože chcete mít skvělý materiál na Metodickém portálu RVP.CZ ve svých „oblíbených“, či dokonce ve svých kolekcích. Metodický portál RVP.CZ v letošním roce zásadně rozšíří služby pro uživatele.

Katalog EMA shromažďuje informace o otevřených materiálech vhodných pro učitele a výuku, které jsou přístupné na různých portálech a webech. Díky tomu v nich lze snadno vyhledávat z jednoho místa. EMA je se svými uživateli v kontaktu, vyhodnocuje jejich názory, komentáře a hodnocení. Kvalitní materiály získávají dobrou reputaci, pozici a viditelnost, což usnadňuje výběr všem, kdo systém používají.