Novinka v psaní diskuzních příspěvků bez přihlášení

Vzpomněla jsem si, jak jsem si kdysi na počítači pěstovala vira. Nechtěl spustit můj počítač, dokud nedostal, co chtěl. Napsal: „Chci jahody.“ A já musela napsat „jahody“. Jindy chtěl třeba zas řízek.

Asi víte, že v posledním týdnu jsme měli opět trable se spamy – většinou anglicky psanými příspěvky, nabízejícími leccos… Už dlouho byl od nich pokoj. Ale spamovací roboti se dobře učí a asi nás převezli. Místo abychom tahle „zvířátka“ jen mazali, lovili jsme je a dávali do klece pro Marka z IT oddělení, aby je mohl zkoumat. Mám dojem, že na pravém ukazováčku mám obtisknutou klávesu F5, jak jsem stále obnovovala obrazovku v té hrůze, že v nových příspěvcích zahlédnu angličtinu…

Včera odpoledne Marek zavedl obranné opatření. Když nepřihlášený uživatel píše příspěvek, musí nejen opsat obrázek (ověřovací kód, captchu), ale i kontrolní slovo proti spamu. Do políčka napíšete zkrátka to, o co vás systém požádá.

kontrolní slovo

Postupně otázky vychytáme a rozrůzníme. Vyzkoušíme, jak se tato obranná taktika osvědčí. Nechceme pochopitelně nepřihlášené uživatele nijak týrat. Chceme jen ošálit virtuální roboty, kteří k nám protlačují spamy. Nejlepší způsob, jak se netrápit žádným opisovaním, je psát příspěvky pod přihlášením. K tomu je nutná registrace. Trvá jen chvilku a přinese vám řadu dalších výhod.

Dnes v noci ve snu jsem ve fórech objevila spam. Nejdřív jsem se vztekala. Pak jsem si řekla, že vlastně je to fuk, protože jsem ve snu.
A tak když se mi spam zdá, mohu se na něj dlouze v klidu dívat
a pak ho prostě stejně jako v bdění
ale mnohem mnohem pomaleji
smažu…