ONLINE SETKÁNÍ: Jak podpořit dítě s problémy v učení a chování ve škole – očima dítěte, rodiče i pedagoga | 14. 10. 2020 od 20:00

Spektrum problémového chování a jeho projevů může být u dítěte opravdu široké – od poruchy chování, pozornosti až po sebepoškozování. Psychoterapeutka a pedagožka Mgr. Jana Divoká o tom ví své a ráda se s Vámi o své zkušenosti podělí.

Cíle setkání:

  • Zprostředkovat účastníkům zkušenosti pedagoga a zároveň psychoterapeuta pracujícího s dětmi s problémy v učení a chování ve škole.
  • Podělit se o možnosti podpory dětí s problémy v učení a chování, které se v praxi ukázaly jako funkční.
  • Pohled pedagoga a psychoterapeuta doplnit i o pohled rodiče „problémového dítěte“ a i dítěte samotného. 

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno zejména pedagogickým pracovníkům (základních i středních škol) či studentům pedagogiky, ale i rodičům dětí s problémy v chování a učení či dalším zájemcům o problematiku.

Setkání je ZDARMA.

Program:

  • Definujeme si pojem „dítě s problémy v učení a chování“.
  • Dotkneme se nejčastějších problémů dětí v učení a chování vyplývajících z určitých diagnóz, např. ADHD, specifických poruch učení, Aspergerova syndromu či atypického autismu, vývojové dysfázie, psychických onemocnění, ale i jak ovlivňují učení a chování dítěte ve škole traumatické životní situace.
  • Budeme se věnovat sdílení praktických zkušenosti při práci s dětmi s problémy v učení a chování, zejména prodiskutujeme některé postupy či přístupy, které se při práci s dětmi s problémy v učení a chování ukázaly jako užitečné.
  • Podíváme se na situaci dítěte s problémem v chování a učení z jeho pohledu a pohledu jeho rodiče.
  • Po celou dobu setkání bude prostor pro aktivní zapojení účastníků – sdílení zkušeností, kladení dotazů. Pokud máte již nyní k tématu otázky, na které byste chtěli získat odpovědi, můžete je zaslat předem na e-mail: info@janadivoka.cz. Budou zařazeny do programu setkání.   

Lektorka:

Mgr. Jana Divoká vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze (obor učitelství pro I. stupeň ZŠ) a mj. prošla výcvikem „Umění terapie“ v systemické a rodinné psychoterapii. Má letité zkušenosti jako pedagog, psychoterapeut, lektor a metodik. Pracovala jako učitelka na 1. i 2. stupni ZŠ, včetně působení ve speciální třídě pro děti s lehkým mentálním postižením. Přednáší na 3. lékařské fakultě UK Základy pedagogiky a speciální pedagogiku pro budoucí fyzioterapeuty. Vede vlastní poradnu zaměřenou zejména na individuální terapii dětí, dospívajících i dospělých, ale i terapii párovou či rodinnou. Také se v rámci dalších projektů zabývá komplexní podporou dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, jejich rodičů a pedagogických pracovníků, kteří s nimi na školách pracují.  

Užitečné odkazy:


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem (počet účastníků je omezen, proto přijďte včas)! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 

 

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet,
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 

Těšíme se na vás!