ONLINE SETKÁNÍ: Možnosti uplatnění digitálních technologií ve výuce přírodopisu | 11. 3. 2020 od 20:00

Mgr. Jakub Holec, Ph.D. doporučí, jak pracovat s informacemi a daty, jak spolupracovat v digitálním prostředí nebo jak tvořit digitální obsah v hodinách přírodopisu na 2. stupni ZŠ.

Motto: Pracujeme s informacemi a daty, komunikujeme a spolupracujeme v digitálním prostředí, tvoříme digitální obsah

Anotace setkání:

Webinář se zaměřuje na možnosti uplatnění digitálních technologií ve výuce přírodopisu na 2. stupni základní školy. Cílem je popsat, v čem lze spatřovat hlavní potenciál digitálních technologií pro podporu učení žáků v přírodopise a nabídnout konkrétní náměty na činnosti žáků. Budeme se zabývat možným uplatněním digitálních technologií při získávání, uchovávání, analýze a sídlení informací v badatelsky orientované výuce přírodopisu. To s důrazem na výměnu zkušeností a tipů na smysluplné využívání digitálních technologií ve výuce o přírodě a v přírodě.

Komu je setkání určeno:

Cílová skupina: učitelé přírodopisu na 2. stupni základních škol, studenti učitelství jako budoucí učitelé, odborní pracovníci vysokých škol, rodiče žáků.

Setkání je ZDARMA.

Lektor:

Mgr. Jakub Holec, Ph.D. – pedagog a přírodovědec se zájmem o biologické a geologické vzdělávání, rodič, výzkumník v oblasti teorie tvorby kurikula.

Užitečné odkazy:


Vstup do online místnosti i návod, jak na to, najdete NA VSTUPNÍ STRÁNCE << klikněte 
Otvíráme 15 minut před začátkem! Odkaz na vstup najdete také v den konání akce na titulní straně portálu RVP.CZ (www.rvp.cz). 

 

Potřebujete:

  • počítač připojený na internet
  • bedničky nebo sluchátka (lektoři i s mikrofonem). 

Přes zvukové zařízení budete spolu s ostatními účastníky naslouchat hostům a sledovat na obrazovce prezentace. Případné komentáře a dotazy budete moci psát do chatu, hosté na ně rádi odpovědí.

Ovládání online místnosti je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti! 

Těšíme se na vás!