ONLINE SETKÁNÍ: Genderová rovnost – volba povolání podle schopností a nadání, nikoliv podle předsudků | 7. 12. 2017 od 20:00

Silný lektorský tým Irena Smetáčková, Anna Babanová, Kristýna Pešáková, Petra Havlíková, Petr Koubek podruhé. Navazujeme na webinář GENDEROVÁ ROVNOST – TIPY PRO OBSAH A METODY VÝUKY NA ZŠ.

Anotace setkání:

Setkání je zaměřeno na volbu povolání dívek a chlapců na 2. stupni základní školy. Ačkoliv žáci a žákyně nebývají ve své volbě ničím formálně omezováni (nejsou jim žádné cesty zakázány či naopak přikázány), řada z nich se podřizuje genderovým či jiným stereotypům. Jejich rozhodování o další studijní a pracovní dráze tak není skutečně svobodné. On-line seminář se zabývá tím, proč a jak by škola měla tuto svobodu dívkám a chlapcům nabízet. Během semináře představíme konkrétní ukázky aktivit pro výuku. 

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno všem učitelkám a učitelům základních škol, kteří chtějí obohatit své didaktické postupy. Zvláště přínosný může být pro výchovné poradkyně a vyučující 2. stupně ZŠ, kteří se zapojují do vzdělávací oblasti Člověk a jeho svět.

Setkání je ZDARMA.

Lektoři:

Irena Smetáčková, Anna Babanová, Kristýna Pešáková, Petra Havlíková, Petr Koubek 


Užitečné odkazy:

Předchozí setkání