ONLINE SETKÁNÍ: Hodnocení studentských prací v online prostředí | 22. 3. 2017 od 20:00

Jak získat od žáků odpovědi na konkrétní otázky online? Jak je vyhodnotit? Jak distribuovat zpětnou vazbu?

Anotace setkání:

Hodnocení a zpětná vazba je v rámci jakéhokoliv edukačního procesu nedílnou součástí dobré atmosféry v třídním kolektivu. Velmi důležité je na zpětnou vazbu nezapomínat a věnovat jí zvýšenou pozornost s ohledem na rozsah studentských výstupů, které bez kvalitní zpětné vazby a otevřeného hodnocení postrádají smysl. V rámci webináře se zaměříme nejen na on-line nástroje, které umožňují hodnocení studentských prací efektivně a relativně rychle, ale i na princip otevřeného hodnocení, které vybízí studenty k diskuzi a relativizaci učitelského pohledu/hodnocení. Nástroje, jakými je např. Kaizena, Verso nebo Edpuzzle, umožňují rozvíjet takový způsob hodnocení v jakémkoliv předmětu, a zároveň umožňují věnovat větší pozornost mezipředmětovým vztahům a individualizaci výuky. 

Komu je setkání určeno:

Setkání je určeno všem učitelům a zájemcům o vzdělávání s důrazem na podporu hodnocení pomocí ICT nástrojů v humanitních předmětech.

Setkání je ZDARMA.

Lektor:

Martin Vonášek – učitel na střední škole, vyučující dějepisu a mediální výchovy, příležitostný hráč a zájemce o oblast indie game.


Užitečné odkazy:

Webinář s názvem Teoretické a praktické postupy zavádění ICT do výuky:

Tento multimediální soubor je umístěn v modulu AudioVideo na Metodickém portálu RVP.CZ pod licencí CC-BY-NC-ND