Jak hledat v modulu Diskuze

Diskuzní fórum Metodického portálu RVP.cz slouží učitelům k výměně zkušeností, názorů, nápadů, příkladů dobré praxe a také pro vzájemnou podporu. Naším cílem je, aby učitelé v diskuzích našli odpovědi na své otázky, aby mohli další dotazy v diskuzi položit a aby mohli najít spřízněného kolegu, který dokáže poradit v nelehké situaci nebo ocenit dobrý nápad.

Celý diskuzní prostor se člení na sekce podle stupně vzdělávání: Předškolní vzdělávání, Základní vzdělávání, Gymnaziální vzdělávání apod.
V každé ze sekcí jsou připravena diskuzní fóra (např. Profese učitele, Tipy do výuky apod.). Jejich struktura je daná a měnit ji může jen správce na pokyn z vedení projektu.
Ve fórech uživatelé zakládají diskuzní témata, která jsou tvořena linií jednotlivých příspěvků, řazených za sebou podle časového hlediska.

Pokud přicházíte do diskuzí se záměrem získat odpověď na otázku, pak doporučujeme nejprve hledat, jestli už se někdo stejnou nebo podobnou otázkou v diskuzích zabýval. Je totiž možné, že odpověď už v diskuzích je!
Jak na to?

Hledání ve struktuře fóra:
Když hledáte příspěvek na nějaké téma, můžete procházet postupně strukturou:

  1. Vybrat odpovídající sekci (např. Základní vzdělávání).

  2. Vybrat fórum, ve kterém odhadujete, že by mohlo vámi hledané téma být (např. Tipy do výuky).

  3. Hledat mezi diskuzními tématy. Bývá jich i několik stránek – přepínání mezi stránkami najdete nad seznamem fór vpravo:

Fulltextové hledání:
K vyhledání vašeho tématu vám může dobře pomoci hledání klíčových slov.
V hlavičce stránky do políčka Hledej napíšete hledaná slova a kliknete na šedou šipku. Jen dejte pozor, abyste hledali jen v modulu Diskuze!

 

 

Diskuzní fóra jsou moderovaná. Znamená to, že se staráme o to, aby atmosféra v diskuzích byla konstruktivní a aby byla dodržena pravidla a doporučení netikety, ale také v diskuzích “uklízíme” tak, abychom udrželi co nejlepší přehlednost.

Pro vás (jako uživatele) může být výhodné registrovat se na portálu a využívat toho, že po přihlášení vidíte, která témata jste už viděli a která ne.
Můžete si pak také nastavit sledování některých témat (upozornění na nový příspěvek vám přijde do e-mailu), nebo si téma přidat do záložek, abyste do něho snadno trefili.

 

Další nápovědu k práci s diskuzními fóry najdete v pomocném fóru Modul DISKUZE – pomoc, dotazy, nápady