Online setkání: Digitální učební materiály a jejich sdílení napříč Evropou

Srdečně Vás zveme na další online setkání pod hlavičkou resortního úkolu Metodický portál, tentokrát na téma „Digitální učební materiály a jejich sdílení napříč Evropou“. Konat se bude 6. června v čase 20:00 – 21:00.

Tímto online setkáním bychom chtěli rozšířit informace o možnostech, které nabízí nejen Metodický portál RVP.CZ v rámci svého modulu DUM, ale také seznámit širokou pedagogickou veřejnost s novinkami na portálu evropského úložiště DUM – Learning Resource Exchange for schools. Služba je realizována organizací European Schoolnet.

V průběhu setkání bychom rádi využili vašich zkušeností s těmito úložišti a současně vám nabídli možnost zeptat se odborných pracovníků na cokoli, co vás v souvislosti se sdílenými materiály zajímá. Formu online setkání ve virtuálním prostředí jsme zvolili proto, aby byla interakce mezi zúčastněnými co nejužší. Pro uživatele, kteří se nebudou moct zúčastnit přímo, bude diskuze zaznamenána a následně publikována v modulu AudioVideo.

On-line setkání metodicky připravila Barbora Grečnerová (Dům zahraničních služeb), a je veden lektorem Domu zahraničních služeb (Danielem Tocháčkem). Je organizován a financován  v rámci projektu eQnet, více o projektu zde.

Setkání bude mít následující strukturu:
  • Několik slov k modulu DUM na Metodickém portálu RVP.CZ, Bc. Tereza Hubená (10 minut);
  • Úvodní slovo Barbory Grečnerové o projektu eQnet (5 minut);
  • Digitální učební materiály a jejich sdílení napříč Evropou, Mgr. Daniel Tocháček (40 minut);
  • Dotazy účastníků online setkání a z modulu Diskuze, moderátor: Lenka Urbanová (5 minut).
K účasti na online setkání potřebujete počítač připojený na internet a bedničky nebo sluchátka (ideálně s mikrofonem). Vstoupíte na stránku virtuální místnosti (TUDY), kde budete moci naslouchat hostům a sledovat prezentace, komentovat a ptát se můžete v chatu. Ovládání je velice snadné, nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti.

Všechny podrobnosti k setkávání na Metodickém portálu RVP.CZ najdete v pohledu modulu Digifolio (a to včetně odkazu na speciální fórum k setkání nebo kalendáře s informacemi o dalších plánovaných online akcích).