Pomoc! Zapomněla jsem si pomůcky!

Mnohým z nás se někdy stalo, že si něco do školy zapomněli doma. Ale není důvod zoufat, pokud máte mobil, tablet nebo počítač. Jak je to možné? Protože potenciál těchto zařízení je obrovský a vývojáři aplikací si to už uvědomili.1. Nemám pravítko
Žádný problém, chce to jen trochu zručnosti a snahy. V App Store i v Google Play již dnes najdete aplikace, díky kterým můžete změřit vše, do velikosti displeje svého mobilního telefonu či tabletu. Pokud potřebujete měřit větší rozměry, budete si muset ještě přidat sčítání. A jak si poradit s rýsováním? To už je na zručnosti každého uživatele, ale rozhodně bych podle mobilu rovné čáry nebo pravý úhel nekreslila.
Příklady aplikací: Ruler App v Google Play a Ruler (pro iPhone) nebo Flying ruller (pro iPad) v AppStore.
2. Nemám sešit
Znáte to, příšerné ráno, vstali jste pozdě, na chodbě jste zjistili, že vám pes vytáhnul z připravené tašky sešit s domácím úkolem a sežral ho, k autobusu jste doběhli v momentě, kdy zavřel dveře, a do třídy přicházíte později než učitel. V kapse jen mobilní telefon. Poznámky si můžete dělat do OneNote. Bezvadná aplikace, která se vždy hodí. Dokáže přečíst rukou načmáraná čísla, dá vám k dispozici jednoduchou kalkulačku, poznámky jsou přehledné, můžete rovnou vkládat obrázky a náčrtky kreslit s pomocí pravítka, které je součástí. No prostě sen. Chce to jen mít připojení k internetu, čas na to, abyste ji ovládli, a pak mít vždy mobilní telefon. Pokud byste ho ztratili nebo ho sežral pes, jako ten sešit, není důvod k lítosti, všechny vaše zápisky budou zálohované na cloudu. Pokud tedy nepřijde nečekaná katastrofa, která zničí všechny servery Microsoftu, o svá data nepřijdete.
Napadají vás další problémy, které lze řešit digitálně? Sem s nimi, protože dobrých nápadů není nikdy dost.