Liberix, o.p.s., slaví páté narozeniny

Před pěti lety, 25. dubna 2005, byla do rejstříku obecně prospěšných společností, vedeného krajským soudem v Ostravě, zapsána společnost Liberix. Již pět let společnost podporuje rozvoj open source softwaru, pořádá osvětové akce a zvyšuje povědomí o otevřených technologiích.

logo-liberixV minulosti pořádal Liberix konference Openchange či Open Workshop Olomouc, v současnosti se podílí na organizaci akcí, jako jsou LinuxAlt nebo LinuxExpo. Má nezastupitelnou roli na webu, kde spravuje obsah magazínů LinuxEXPRES, OpenOffice.cz, MandrivaLinux.cz a vydává zdarma dostupný elektronický časopis openMagazin.

Své aktivity zaměřuje Liberix také na školství. Stal se členem Jednoty školských informatiků, připravil katalog výukových open-source aplikací, účastní se odborné diskuze (účastí na konferencích, konzultacemi, odbornými články). Na svých portálech informuje o školách a učitelích, kteří používají open source, např. v rubrice Používají OpenOffice.org.

Společnost v současné době připravuje množství novinek, ať už se jedná o webové aktivity nebo vývoj a propagaci open source softwaru. Hledáme motivované zájemce o spolupráci. Přihlaste se, pokud chcete oblasti open source pomoci. My víme jak a dáme vám směr.

Děkujeme všem podporovatelům a partnerům. Sledujte náš web nebo přijímejte newsletter, máme vám co sdělit. Informujte své přátele, řekněte jim o nás.