Klik aneb Takhle je to jednodušší

První počítačová myš byla vynalezena v roce 1963, veřejnost ji poprvé spatřila roku 1968 (zdroj Wikipedie). Od té doby nám tento kus hardwaru významně ulehčuje počítačový život a jsou i lidé, kteří by se bez ní už neobešli. A pak že nemáme každý nějakého domácího mazlíčka!

Zdá se, že čím jsem starší, tím víc se snažím ušetřit se přílišného klikání – na rozdíl od svého syna, který mnohdy kliká, až se divím, že se myš nerozpálí. Když mám tedy příležitost jedním kliknutím udělat totéž, co třemi, je jasné, co si zvolím.

Předpokládám, že takových je nás víc… a tak mám pro nás, spořivé, příjemnou zprávu: V modulu Digifolio přibyla dvě tlačítka, která šetří naše domácí mazlíčky. tj. počítačové myši! Najdete je v bočním panelu pod seznamem svých skupin. K čemu slouží?

První tlačítko osobnizleva Vás zavede do sekce, kde můžete vytvářet, editovat nebo kopírovat pohledy v rámci svého elektronického portfolia.

skupinyNásleduje tlačítko, které Vám umožní pracovat se sekcí Skupiny. Zde můžete vstupovat do skupin, kterých jste členové nebo správci, nebo můžete vytvářet své další skupiny. O skupinách podrobněji v příspěvku Skupiny v modulu Digifolio.

Ještě jste se neunavili klikáním? Tak co takhle pročíst si ve volné chvilce pár tipů z života modulu Digifolio? Stačí jen požádat své domácí zvířátko, tj. počítačovou myš o pár kliknutí na jednotlivá čísla…

tipy