Jsem včela..

Jsem včela. Malá, žlutočerně pruhovaná. Jsem pracovitá a také zvědavá.  Putovala jsem hodně daleko, abych se dostala až sem. Na stůl do školky v Kolovči. Budeme si s dětmi vyprávět pohádku. Nevěříte? Jsem totiž robotická včela. Znalci mi říkají Bee Bot a učitelky se na mě a na děti domlouvaly. Zaslechla jsem něco o nácviku dějové posloupnosti. Ále co! Ať tomu říkají, jak chtějí. Hlavně, že si rozumím já s těmi malými prcky. Učím je totiž mou řeč.

Tak zpátky k pohádce. Pohádku vlastně vypráví děti mně. Pomocí obrázků sestavily celý děj vyprávění. Následně pomocí šipek znázornily průběh dějové linky pohádky. Díky tomu si uvědomily začátek, dějový posun a konec pohádky. A já si pak pohádku díky tomu „přečetla“. Prošla jsem si jednotlivé kroky a ejhle! už vím, jak princeznička na bále poztrácela korále a jak to všechno dopadlo.

Rozumím si s dětmi. A ony rozumí mně. A paní učitelky ví, že jsme společně zvládli první kroky robotiky, tvorbu algoritmu, orientaci v ploše, procvičili jsme pravolevou orientaci a čtení i psaní zápisu zleva do prava.

Kdo nevěří, ať tam běží!

https://audiovideo.rvp.cz/video/4161/BEE-BOT—DEJOVA-POSLOUPNOST-PRINCEZNICKA-NA-BALE.html