E-BOOK S 31 AKTIVITAMI/TIPY DO VÝUKY ANGLIČTINY – z projektu B2 SUPPORT

Sdílíme hotový e-book, který zachycuje průběh a aktivity, jež proběhly během 20 měsíců trvání našeho projektu ‚B2 SUPPORT‘, který byl podpořen grantem od programu Erasmus Plus Evropské Unie.

V projektu se vzdělávaly čtyři učitelky anglického jazyka, jež vyučují skupiny pokročilých studentů úrovně B2 a výše. Přidal se k nim do odpoledních hodin roční jazykové přípravy s rodilou mluvčí i nový kolega angličtinář, který pak vyjel v novém projektu BE IN.

E-book obsahuje také odkazy na instagramové deníky všech zmíněných vyučujících, které si vedly během kurzů anebo mezinárodních konferencích pro angličtináře v zahraničí. Významnou součástí e-booku jsou pracovní listy s aktivitami a tipy do výuky anglického jazyka, které naše vyučující daly dohromady na základě kurzů a konferencí. Pokud na tento blok zavítá učitel angličtinář, vřele doporučujeme si e-book stáhnout nebo otevřít v Joomag, jistě tam najde inspiraci do hodin anglického jazyka nebo typy na kurz v zahraničí.

Odkaz na e-book online, který jsme publikovali na šikovné platformě Joomag (lze si prohlížet jako knihu i stáhnout v PDF) : https://joom.ag/aYiC

Odkaz na PDF soubor: https://drive.google.com/file/d/1GQO-8JeidEsjcdoaiOvgqDmM0ELUmVx4/view?usp=sharing

Při prohlížení e-booku jsme si znovu uvědomili, kolik za projektem B2 SUPPORT stojí hodin studia, práce, ale i unikátních zážitků a zkušeností z kurzů ve Velké Británii, Irsku, na Maltě a z vynikajících konferencí pro učitele v Barceloně INNOVATE ELT 2019 a Bratislavě ELT FORUM 2019.

Vážíme si, že Erasmus Plus podporuje profesní růst učitelů a vybral náš projekt pro podporu, zprostředkoval tak našim vyučujícím další vzdělávání na velmi kvalitní úrovni. Za necelé dva roky projektu si zlepšily svou jazykovou úroveň, získaly větší profesní sebevědomí a rozšířily si obzory o anglicky mluvících zemí, a poznaly učitele a jejich radosti i starosti z jiných evropských škol.

Šárka Opatová, koordinátorka B2 SUPPORT

Gymnázium Děčín

https://www.gymnaziumdc.cz/erasmus/b2support

 

ŠO.