Digifolio, digifolio…

To bude asi nějaký list (podle vzoru rádio, gymnázio, akvário apod.) A „digi“ znamená, že to je list náprstníku — Wikipedie praví, že stačí překonat přirozený odpor a pozřít 200 mg sušeného listu, nepozvracet se příliš a ono to během dvou až tří dnů začne působit. To už je člověku hodně zle a není mu pomoci.

Tak jen doufám, že moje nové portfolio o rozdílu mezi racionálními a reálnými čísly, které jsem právě vložil do digifolia, takové účinky mít nebude, že naopak bude intelektuálním osvěžením pro ty, kterým je určeno. Nějaký čas ho nechám zrát v digifoliu a pak ho nabídnu jako dum-dum provozovatelům portálu. Zatím prosím o připomínky. Mohl by pro mne někdo udělat pár pokusů na dětech, nejraději na dyslekticích? Matroše jsem snad dodal dost.

Teď si ještě postěžuju, aby se mi ulevilo. Seznam ukončuje provoz osobních webových stránek, tak je stěhuju na WebNode a na Google a pořád nevím, kde se usadím raději (nebo spíš s menším odporem, to je zase jak s tím náprstníkem). Do digifolia se mi nevešla zvuková nahrávka vyprávění (to opravdu musí mít digifolio nastavené limity tak, aby se mi do něj nevešel užitečný výukový materiál?) — tak jsem ten dlouhý soubor vrazil ještě taky na „Disk Google“ a do digifolia jsem dal krátkou webovou stránku s odkazem na „Disk Google“. (Ono to docela dobře funguje, ale jak dlouho? Je opravdu nějaký důvod k takové komplikaci?) Kromě toho: když kliknu na link v pdf, abych si stáhnul soubor z portfolia, tak Portál RVP vyžaduje přihlášení (neregistrovaným nedá) — tak jsem i všechny ostatní soubory vrazil ještě taky na „Disk Google“. V textu vyprávění o reálných číslech jsem musel předělat hyperlinky z normálních na ty gůgldiskové, což je další komplikace, ze které se mi už dva až tři poslední dny dělá nevolno a vzhledem k tomu, že zvracím jen málo, očekávám, že se teď asi začnu dusit a srdce se mi zastaví ve smrtelné křeči — to až budu křečovitě zápasit s vygenerováním seznamu literatury. A až mi nepůjde nahradit neaktuální text vyprávění tím aktuálním, tak mě z toho konečně trefí očekávaný šlak.

Buďte zdrávi!