Snadné ovládání a individuální nastavení v modulu Články

Modul Články nabízí příjemné usnadnění při prohlížení článků. Pokud byl příspěvek delší, bylo po jeho přečtení nutné posunout celý článek pomocí myši či klávesnice nahoru, aby mohl uživatel dál pokračovat v prohlížení obsahu modulu Články nebo vstoupit do dalších nabízených modulů Metodického portálu RVP.CZ. Nyní je k dispozici v pravém dolním roku tlačítko “Na začátek článku”. Po kliknutí se právě otevřený článek automaticky převine na začátek, čímž se nejen zobrazí základní údaje o článku a možnost vložit jej do své kolekce či zobrazit články se stejným očekávaným výstupem, ale také hlavní lišta, přes kterou může uživatel pokračovat v prohlížení Metodického portálu RVP.CZ.

 

 

Registrovaní uživatelé mají k dispozici mnoho dalších nástrojů, jak si zpříjemnit využívání Metodického portálu RVP.CZ, např. tvorbu kolekcí zajímavých materiálů napříč celým portálem, přehled svých příspěvků ve všech základních modulech nebo možnost sledovat zajímavá diskuzní témata a nechat si zasílat připomenutí, pokud je v tématu něco nového. Trochu skrytou funkcí na titulní straně modulu Články je možnost uživatelského nastavení, jaké příspěvky se mají zobrazovat, např. oblíbené články, vlastní články nebo filtr podle typu článků.

 

 

Standardně je nastaveno zobrazení nejnovějších článků, dění v článcích a výše zmiňovaný skok na začátek. Všechna nastavení najde registrovaný uživatel v administračním panelu modulu Články v odkazu “Vzhled stránky”.