Proč mít účet na Metodickém portálu

Končí přestávka, další hodinu suplujete hudebku. Ufff…! Rychle hledáte na Metodickém portálu pracovní list o Ludwigu van Beethovenovi. Najdete hned tři. Který bude ten pravý? Vyberete si podle hodnocení a v komentářích mimo jiné najdete, že tenhle pracovní list se skvěle hodí pro práci ve dvojicích. Výborně! Pošlete jej do tiskárny a vzápětí běžíte suplovat.
Tohle všechno můžete udělat bez přihlášení a bez účtu na portálu. Proč se pořád někam přihlašovat! Zdá se vám, že by to byla ztráta času a energie. Ale je tomu skutečně tak?
Suplování proběhlo dobře. Pracovní list fungoval skvěle, to se cení! Určitě se bude hodit napřesrok ve vaší třídě.
Při další přestávce do komentářů k pracovnímu listu připíšete, že je dobrý taky při skupinové práci, a přidáte rovnou pár hvězdiček do jeho hodnocení. Uložíte jej mezi své oblíbené, dokonce ho zařadíte do své kolekce „Hudební výchova” a pak i do kolekce „Supl”, kterou máte společnou s kolegyní Evou.
Šetříte tím čas především sobě, protože to, co se osvědčilo, se vyplatí schovat si na příště. Ale šetříte čas i kolegyni Evě a stovkám dalších pedagogů: Když něco vyzkoušíte, ohodnotíte a okomentujete, každému dalšímu učiteli se bude snáze vybírat.

Takže – proč mít účet na Metodickém portálu a proč se tam přihlašovat?

  • Můžete si kterýkoliv materiál označit jako oblíbený.
  • Můžete si zařadit materiál do některé své kolekce, a tak si ho připravit na příště.
  • Můžete hodnotit a komentovat různé materiály a pomoci tak ostatním lépe vybírat.
  • Můžete sledovat novinky od inspirativních uživatelů a ušetřit si hledání.
  • Můžete navázat přátelství se zajímavým kolegou nebo kolegyní.
  • Můžete napsat příspěvek do svého blogu.
  • A mnoho dalšího.

Jak na to?
Přihlášení (nebo vytvoření účtu) najdete vpravo nahoře v hlavičce portálu. Po přihlášení můžete kdykoli klepnout na svého avatara a přejít do své osobní stránky. Právě tam pro vás připravujeme řadu různých možností, jak získat zajímavý obsah a jak ho pak už neztratit.
O osobní stránce si povíme víc příště.

Sledujte také stránku inovujeme.rvp.cz.

Proč mít účet na Metodickém portálu?