Školní centra gramotností

V projektu PPUČ probíhalo v letech 2020 a 2021 pilotní ověření modelu školních center gramotností. Níže najdete odkazy na rozhovory a popis příběhů jednotlivých center z Hradce Králové, Besednice a z Lanškrouna.

  • Víte, že i na vaší škole se můžete nechat inspirovat a stát se „školním centrem gramotností“?
  • Víte, že stát se školním centrem gramotností má pro vás mnoho výhod?
  • Víte, že se při činnosti centra můžete obracet na NPI ČR a konzultovat aktivity centra?

Dejte nám do konce září 2021 (na e-mail ppuc@npi.cz) zpětnou vazbu na první tři příběhy z našich center, pokud máte zájem ve vašem regionu iniciovat takové školní centrum gramotností, a co byste k tomu potřebovali. Neváhejte a napište nám!

Jakou příležitostí jsou gramotnosti pro jakékoliv školní předměty a projekty a činnosti dětí v MŠ a ZŠ, najdete v materiálech našeho projektu – www.gramotnosti.pro/ovu, www.gramotnosti.pro/publikace a www.gramotnosti.pro/inspirace.

Součástí diskuse lídry center a jejich metodické podpory byly materiály s inspiracemi pro rozvoj gramotností napříč předměty, aktivitami a projekty s dětmi a žáky – nabízíme dvě publikace s inspiracemi pro rozvoj gramotností (inspirace gramotností pro předškolní vzdělávání a inspirace gramotností pro základní vzdělávání).