Interaktivní učebnice Vividbooks ulehčují učitelům přípravu poutavé hodiny

Fyzika je pro žáky nuda? A co horská dráha nebo vesmírná raketa? Věda je všude kolem nás a interaktivní učebnice Vividbooks ji ukazují v těch nejživějších barvách. Stačí namířit chytrý telefon či tablet na obrázek, a ten díky rozšířené realitě ožije přímo před očima!

Učebnice Vividbooks vznikly, aby usnadnily učitelům přípravu atraktivní a pro žáky přínosné hodiny. Pracují s rozšířenou realitou – technologií, která umí rozhýbat statický obrázek, a funguje tak jako kouzelná vstupenka do světa poznání.

Interaktivní animace a speciálně koncipované otázky pak vyvolávají ve třídě diskusi a vedou děti k aktivnímu přemýšlení a formulování vlastních názorů. Společně s učitelem tak Vividbooks pomáhají dětem odhalit pravé krásy fyziky.

Podívejte se na video.

Když designér potká fyzikáře

Učebnice jsou společným dílem Vítka Škopa a Františka Cába. Vítek je grafický designér, který se už během studia na UMPRUM zajímal o témata, jako je vzdělávání a digitalizace školství. Přál si do škol přinést vizuálně atraktivní učebnice, které reflektují současné technologické trendy a možnosti. A pak potkal Františka.

František je učitelem fyziky a také obsahovým autorem Vividbooks. Jeho přáním zase bylo vytvořit učebnici, která nebude jen sbírkou fyzikálních znalostí, ale povede žáky ke kritickému přemýšlení a aktivnímu zapojení v hodině. Společně s Vítkem tak vytvořili interaktivní platformu, která je zajímavá nejen vizuálně, ale také didakticky.

Fyzika je kompletní. Co bude dál?

Po roce intenzivní práce autoři učebnic dokončili kompletní fyziku pro základní školy. Učebnice nyní obsahují přes 200 lekcí, tedy interaktivní animace, shrnutí látky, odbornou metodiku a zmíněné otázky – zkrátka vše pro to, aby při hodině bylo pořádně živo. Vividbooks ale rozhodně neusínají na vavřínech a už teď chystají další předměty. Brzy se tak můžete těšit nejen na chemii, ale také na přírodopis!

Podívejte se na seznam lekcí zde.

Vyzkoušejte Vividbooks zdarma

Rádi byste si interaktivní učebnice vyzkoušeli naživo ještě před prázdninami? Zaregistrujte se a získejte přístup k celému obsahu na 14 dní zdarma. Můžete si také naplánovat krátké bezplatné online školení, které vám usnadní první kroky s Vividbooks.

Aplikace funguje nejen na chytrých zařízeních, ale přes webové rozhraní i na stolních počítačích a noteboocích.

Zaregistrovat se můžete zde.